بوی بد دهان و بدن,بیماری بوی بد دهان و بدن,بوی بد دهان و بدن در بارداری,علائم بوی بد دهان و بدن,درمان بوی بد دهان و بدن,درمان بوی بد دهان و بدن با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان بوی بد دهان و بدن,بوی بد دهان و بدن را چگونه درمان کنیم,بوی بد دهان و بدن در کودکان,بوی بد دهان و بدن در بزرگسالان,بوی بد دهان و بدن در نوزادان,بوی بد دهان و بدن در بهار,بوی بد دهان و بدن در تابستان,بوی بد دهان و بدن در پاییز,بوی بد دهان و بدن در زمستان,آشنایی با بوی بد دهان و بدن,همه چیز در مورد بوی بد دهان و بدن,بوی بد دهان و بدن واگیردار است,بوی بد دهان و بدن و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان بوی بد دهان و بدن
6 دلیل ایجاد بوی بد و 6 راه حل برای رفع آن
به گزارش بی اس ام اس تمیزی فقط حمام کردن و عطر و ادکلن زدن نیست. شما ممکن است بسیاری از اصول اولیه بهداشتی را هم رعایت کنید، اما فقط با چشم پوشی از چند نکته ظریف اما مهم، دچار بوی نامطبوع بدن شوید.
در اینجا با برخی عواملی که انتظار ندارید باعث بو گرفتن بدن شوند، آشنا میشوید.
1- اگر بعد از دوش گرفتن خودتان را خوب خشک نمی کنید.
رطوبت بین چین های پوستی مثلا زیر سینهها، زیربغل، کشالههای ران و یا لای انگشتان پا محبوس میشود و چون در این قسمتها راهی برای ورود هوا وجود ندارد، برای قارچها و باکتریها فرصتی مناسب پیش میآید که به تولید مثل بپردازند و بوی بد و سوزش ایجاد کنند.
راه حل: بعد از اینکه از حمام بیرون آمدید و خودتان را خشک کردید، سشوار را روی درجه سرد تنظیم کنید و تمام قسمتهایی را که ممکن است خیس مانده باشند سشوار بکشید.همچنین میتوانید از پودرهای جاذب رطوبت حاوی عوامل ضدقارچ، برای بدن و کفشهای تان استفاده کنید.
2- اگر عاشق غذاهای تند و تیز هستید.
غذاهایی که ادویه کاری، سیر و … دارند، نه تنها دهان را بدبو میکنند، بلکه روی بوی عرق بدن شما هم تاثیر میگذارند. وقتی این غذاها به دستگاه گوارش برسند، چند نوع گاز بدبو حاوی گوگرد تولید میکنند. بسیاری از این محصولات فرعی در رودهها و کبد متابولیزه میشوند، اما بعضی از آنها مانند متیل سولفید جذب خون میشوند و به سمت ششها و منافذ پوستتان میروند. این اثر ممکن است ساعتها در بدن شما بماند.
راهحل: با شستن دهان و یا جویدن مقداری جعفری می توان موقتا این بوهای زننده را برطرف کرد، اما تا غذای تند و تیزی که میل کردهاید هضم نشود، این بوها با شما همراهاند. البته اگر شما و اطرافیان تان همه با هم یک نوع غذا را خورده اید، به سختی بوی بدی از یکدیگر حس میکنید، اما دیگران به خوبی بوی شما را تشخیص میدهند.
3- اگر فقط دندانهایتان را مسواک میزنید و به فکر زبانتان نیستید.
اگر هنگام مسواک زدن زبانتان را فراموش کنید، نفس شما آن قدر که انتظار دارید تازه نخواهد بود. زبان پوشیده از هزاران اسکریپر پرز ریز است که میتواند جایگاه مناسبی برای ذرات غذایی باشد. پس حتی اگر مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید، ذرات غذا بین پرزهای زبان شما جمع میشوند و باکتری ها را به خود جذب میکنند و این باکتریها شروع به تولید سولفید هیدروژن کرده و بوی بدی ایجاد میکنند.
راهحل: شستن دهان ممکن است به شما کمک کند، اما بهترین راه برای زدودن این باکتریها و ذرات غذایی، استفاده از اسکریپر (scraper) زبان است.همچنین میتوانید روی زبان تان را با مسواکی که موهای نرم دارد، مسواک بزنید.
4- اگر وقتی خوابید، دهانتان باز میماند.
خوابیدن با دهان باز باعث میشود جدار داخلی دهان خشک شود و سلولهای مرده بتوانند روی زبان، لب و لثهها متراکم شده و سپس تجزیه شوند و فردا صبح دهان شما بو بگیرد.
راهحل: صبحها مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و نصف فنجان آب لیموی تازه قرقره کنید تا باکتریهای بوزا را از بین ببرد. سپس ماست میل کنید، زیرا حاوی باکتریهای لاکتوباسیل است که جای باکتریهای مولد بوی بد دهان را میگیرند.
مخلوط ماست و آبلیمو هم بوی بد را خنثی میکند و اثر آن 12 تا 24 ساعت خواهد ماند.
5- اگر فقط دئودورانت میزنید.
هنگام خرید دئودورانتهای زیر بغل برچسب محصول را به دقت بخوانید و مطمئن شوید که ضدعرق هم دارد یاخیر. دئودورانتهایی که مواد ضد عرق ندارند، بهطور موقتی بوی بد را میپوشانند، اما از عرق کردن جلوگیری نمیکنند.
راهحل: زیر بغل شما فقط به ضدعرق احتیاج دارد (مثل مام)، اما اگر دوست دارید بوی خوبی هم بدهد، محصولی را انتخاب کنید که هم دئودورانت و هم ضدعرق داشته باشد. اگر شما از آن دسته افراد هستید که زیاد عرق میکنند، بهخصوص در روزهای تابستانی که پوست چسبناک میشود، ضدعرق را قبل از خوابیدن بزنید. در طول شب بدن کمتر عرق میکند، در نتیجه مواد آلومینیومی ضدعرق شما وارد غدد عرق میشوند و برای مدت 24 ساعت اثر خود را بر جای میگذارند، حتی اگر فردا صبح دوش بگیرید.همچنین میتوانید به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید و از او بخواهید برایتان محلولهای ضدعرق قوی حاوی “آلومینیوم کلراید” تجویز کند.
6- اگر دارو مصرف میکنید.
بسیاری از داروها، از ضدآلرژیها گرفته تا داروهای فشار خون، میتوانند سبب خشکی دهان، یعنی یکی از مهمترین دلایل بوی بد دهان شوند. به علاوه، ممکن است از عمل استیل کولین (یکی از واسطه های شیمیایی در مغز) جلوگیری کنند.
راهحل: از پزشک معالجتان بخواهید برایتان دارویی تجویز کند که خشکی دهان جزو عوارض جانبی آن نباشد. همچنین برای تحریک ترشح بزاق هر از گاهی در دهانتان آب بچرخانید. قهوه را کم مصرف کنید و سعی کنید بیشتر از بینیتان نفس بکشید. از OTCهای حاوی کربوکسی متیل سلولز یا هیدروکسی اتیل سلولز استفاده کنید تا بزاق شما غلیظ تر شود.
منبع:MSN health
مطالب مرتبط :
راههایی برای رفع بوی بد پا در کفش